2021. január 25., hétfő

Washingtonia robusta pálma növény - Jelenlegi ára: 1 890 Ft


Washingtonia robusta pálma
Kertbe, virágládába, erkélyre, teraszra, kőedénybe, cserépbe.
Szegélynövénynek, vegyes ágyba, virágládába, erkélyre.
Vágott virágnak is alkalmas.
További termékeim:    Csodaszepviragok termékei a TeszVesz-Vatera piacterén
Kérlek, nézd meg a többi aukciómat is, hátha találsz még valami hasznosat, így a postaköltségen tudsz spórolni.
Az ár 1 db növényre vonatkozik, mely kb. 10-15 cm-es.
Származási hely:  Kalifornia, Nyugat-Arizona és Baja Kalifornia területein őshonos, ahol általában folyók, patakok és természetes források mentén, közelében él.
Leírás:  Egy érett növény törzse körülbelül 20 méter magasra és 1-1, 2 méter vastagra nő meg. A törzs földhöz közelebbi része mindig vastagabb marad, mint a levélkorona alatti része. A törzs, a levélkorona alatt az elhalt levélalapoknak köszönhetően barna, sötétbarna vagy vöröses-barna színű. Ezek a levélalapok idővel lehullanak és a növény törzse szürke színű lesz. A vadon élő példányok nem hullatják le leveleiket, hanem megszáradva a törzsre borulva egy szoknyát képeznek. Ezek védelmet biztosítanak a fagytól, de ugyanakkor egy tűz esetén veszélyt is jelenthetnek. A parkokban vagy az utak mentén dísznövényként tartott pálmákról ezeket a leveleket letakarítják, mert gombásodást is okozhatnak. A sárgás-zöld, ezüst-zöld vagy szürkés-zöld színű levelek 1, 8-2, 4 méter szélesre nőhetnek meg. A levéllemezek majdnem kör alakúak és az 1, 8 méteres levélszáron helyezkednek el. A levélsugarak a levéllemez közepéig, vagy kicsit tovább terjednek ki. Ezek a levélsugarak a fiatalabb példányoknál merevek, de az idősebb, érett növényeknél lelóg a végük. Minden levélsugár között fehér fonál található (filifera=fonalas). Virágzata a levélkoronából nő ki és kimagaslik belőle. A fehér színű, egyivarú virágokból sötétbarna vagy fekete gyümölcsök fejlődnek, melyek a súlyuk miatt a termés fürtöt lehúzzák a korona alá.
Gondozás:  Bizonyos mértékig fagytűrő (körülbelül -9 Celsius fok), de a hazai tapasztalatok azt mutatják, hogy télen elfagy és elpusztul a növény, ha kint hagyjuk. Szárazságtűrő faj, de ha rendszeresen locsoljuk, nagyon gyors növekedésével meg fogja hálálni a gondoskodást. A teljes napot kedveli és itt fejlődik a legszebben. Talajra nem igényes, de a földje legyen jó vízáteresztő.
Kérdezz nyugodtan, ha bármire kíváncsi vagy.
Köszönöm, hogy benéztél hozzám.

Jelenlegi ára: 1 890 Ft
Az aukció vége: 2021-01-26 09:07 .

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése