2017. december 28., csütörtök

Műszaki hőtani példatár Termodinamika * Benkő Imre - Jelenlegi ára: 1 500 Ft

BUDAPESTI MŰSZAKI EGYETEM GÉPÉSZMÉRNÖKI KAR
335 oldal
Tankönyvi száma:  J4-685  *  40685
Az alkalmazott műszaki tudományok, közöttük a műszaki termodinamika is a mérhető mennyiségek között a tapasztalat szerint fennálló számszerű összefüggéseket vizsgálja. A természet jelenségeinek, így a nőjelenségeknek is mélyreható megismeréséhez és az így nyert eredmények gyakorlati alkalmazásához alapvetően a következőkre van szüksége
– Az alkalmazott fizikai mennyiségek fogalmának szabatos megfogalmazására.
– Az alkalmazott fizikai mennyiségek méréséhez szükséges egységek meghatározására.
– Mérési módszerekre, amelyek a szabatosan meghatározott fizikai mennyiségek kellő pontossága számszerű mérését, vagyis a választott egységekben kifejezett mérőszámok meghatározását lehetővé teszik.
Amennyiben minden mennyiséghez ötletszerűen választanánk meg valamilyen egységet, összefüggő, áttekinthető fizikai kép kialakítása nem volna lehetséges. Ezért a nagyszámú definiált fizikai mennyiség mérését a mennyiségek között fennálló összefüggések felhasználásával, néhány célszerű választott un. alapegység mérésére vezetjük vissza, vagyis un. mértékrendszereket képezünk. Az alapegységek megválasztása akkor nem okoz nehézséget, ha a fizikának legalább egy részterületén az összes alaptörvények rendelkezésünkre állnak.
Személyes átvétel a Mexikói úti kisföldalatti végállomáson (XIV.  ker. ),
vagy az Oktogonon lehetséges.
Ha ez nem megoldható postán küldöm, banki átutalás után. Utánvéttel nem küldöm.


Jelenlegi ára: 1 500 Ft
Az aukció vége: 2018-01-18 09:11 .

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése